השקעה סולידית

תוכן עניינים

השקעה סולידיתבעולם ההשקעות, נהוג לבצע חלוקה של סוגי אפיקי השקעה שונים לפי רמת הסיכון שלהם. מבחינה זו, ישנן השקעות הנחשבות באופן כללי סולידיות, קרי השקעות בסיכון נמוך. המשבר הכלכלי של שנת 2008 והמציאות הכלכלית המורכבת השוררת בעולם מאז מציגות למעשה תמונה לא פשוטה שבמסגרתה עולה כי אין בפועל השקעות סולידיות לחלוטין וכאלו שאינן כוללות שום סיכון – אך למרות זאת, עדיין אפשר למצוא אפיקי השקעה אשר אפשר להגדירם באופן יחסי ודי מוחלט בתור השקעה סולידית.

כיום, דווקא כאשר המציאות הכלכלית והפיננסית בעולם כולו אינה ברורה וישנן כלכלות לא מעטות הנמצאות בפועל עדיין במשבר, יותר ויותר משקיעים מחפשים אפיקי השקעה שאינם סולידיים. זאת בעיקר הודות לקושי להשיג תשואות מרשימות במיוחד באפיקים הסולידיים הקלאסיים ומגורמים נוספים כגון סביבת ריבית נמוכה המבריחה את המשקיעים לשוק המניות והאג"ח הקונצרניות. אך למרות כל האמור לעיל, אין בכך על מנת להרתיע את המשקיע הסולידי, השקעה סולידית היא בהחלט אפשרות ריאלית, עם הזדמנויות טובות בשווקים.

מהי השקעה סולידית?

באופן כללי, השקעה סולידית היא השקעה באפיק פיננסי מסוים הנחשב ברמת סיכון נמוכה מאוד, כאשר כפועל יוצא גם הסיכוי לתשואות גבוהות מאוד נמוך יותר – אך מעצם היותה ההשקעה סולידית, המטרה היא הגנה על הכסף, השגת תשואה מכובדת אך תוך הבנה שהיא לא תהיה בשיעורים ניכרים, הימנעות מתנודתיות ושאר היבטים המקושרים לביטחון וסיכון נמוך בהשקעות.

השקעות סולידיות מהוות במידה רבה מרכיב כמעט בכל תיק השקעות, אפילו תיקים הנחשבים ברמת סיכון גבוהה, פשוט כי אלו נכסים מרכזיים ומהותיים כל כך. יש משקיעים המקצים שיעורים זניחים בתיק שלהם להשקעות סולידיות, בעוד שיש משקיעים שכל תיק ההשקעות שלהם הוא השקעות סולידיות ברמות סיכון כמה שיותר נמוכות.

בין אם אתם משקיעים המבקשים לא לחזות את העתיד הפיננסי אלא רק להתגונן מפניו בעזרת השקעה סולידית, ובין אם אתם משקיעים מתוחכמים וחובבי סיכון המבקשים רמה נמוכה של אפיקים סולידיים בתיק – חשוב להבין את התחום המשמעותי הזה בעולם ההשקעות, להכיר את אפיקי ההשקעה ולדעת לבצע הקצאת נכסים המתאימה לכם. כמו כן חשוב מאוד להפנים כי בהקשר הכולל של השקעות סולידיות, אין לצפות לתשואות גבוהות במיוחד, אך כן לתשואות מספקות שגם שומרות על ערכו הראלי של הכסף.

דוגמאות לנכסים הנחשבים השקעה סולידית

כאמור, ישנם סוגי נכסים מסוימים הנחשבים סולידיים במהותם ובאופיים. אלו נכסים פיננסיים ברמת סיכון נמוכה, עם פחות תנודתיות באופן כללי וסיכוי לתשואות פחותות לעומת אפיקים מסוכנים ותנודתיים יותר. אלו כמה דוגמאות נפוצות ופופולאריות להשקעות סולידיות:

  • אג"ח ממשלתיות: איגרות חוב ממשלתיות נחשבות סולידיות, יציבות ופחות מסוכנות. זאת משום שקיים סיכוי סביר כי הממשלה המנפיקה תעמוד בהתחייבויותיה בכל מקרה, זה נכון בעיקר לכלכלות מפותחות ויציבות – כאשר אג"ח ממשלת ישראל נחשבות השקעה סולידית בהחלט מבחינה זו. בכלליות, ככל שמשך החיים של האג"ח ארוך יותר, כך היא סולידית יותר. למרות זאת, יש מדינות הנקלעות למשברים ואז האג"ח שלהן חורגות מהקטגוריה הסולידית.השקעה סולידית בקרנות וקופות
  • מק"מ: מלווה קצר מועד של ממשלת ישראל, סוג של אג"ח מדינה. המק"מ נחשב אפיק סולידי מאוד וברמת סיכון מינימאלית, מכיוון שהוא מאוד נזיל, הסיכון של הפסד קרוב לאפסי וכפועל יוצא התשואות של המק"מ נמוכות.
  • פיקדון בנקאי: השקעה סולידית יכולה להיות גם בבנק, כאשר פיקדון בנקאי מהווה את אחת האפשרויות הבטוחות והסולידיות ביותר. פק"מ הוא הדוגמא הסולידית ביותר.

מעבר לנכסים אלו, יש המחשיבים השקעה סולידית גם נכסים כגון נדל"ן למגורים או אג"ח קונצרניות בדירוג הגבוה ביותר.

אסף מיכאל אנליסט השקעות
אסף מיכאל אנליסט השקעות

אסף מיכאל, מייסד המרכז להשקעות בישראל. זה לא סוד שעולם ההשקעות מבלבל, הידע שאתם מקבלים יכול להיות מסובך. החלטנו לתת לכם את כל המידע שאתם זקוקים לו להשקעות במקום אחד.

דילוג לתוכן