אנליסט השקעות

תוכן עניינים

אנליסט השקעותהמונח אנליסט השקעות מייצג איש מקצוע בכיר בתחום הכלכלי והפיננסי. יחד עם זאת, אסור לבלבל בין אנליסט ההשקעות לבין בעלי תפקידים שנשמעים על פניו דומים למדי.

איש מקצוע כגון יועץ השקעות או מנהל תיקים מן השורה בדרך כלל לא יוכל לתפקד כאנליסט השקעות אם יחסרו לו הכשרה או כישורים מתאימים. אז מיהו ומהו בדיוק אנליסט השקעות, מהי ההכשרה שצריך לעבור כדי לעסוק בתחום זה והאם יש צורך בכישורים מיוחדים?

אנליסט – הרבה יותר מיועץ השקעות

חלק מהאנליסטים המובילים להשקעות בהחלט היו בראשית דרכם המקצועית יועצי השקעות או מנהלי תיקים. חלקם הגיעו מתחום הביטוח (אקטואריה) או היו בעלי תפקידים בכירים אחרים שנשאו תפקידי ייעוץ וניתוח סטטיסטי, בכירים בבנקים או במשרדים לראיית חשבון.

כדי להיות אנליסט מוכשר להשקעות יש צורך בשילוב של כישורים, יכולות והכשרה. בדרך כלל, יהיה נחוץ רקע אקדמי בתחום הכלכלי או במנהל עסקים. תואר בכלכלה, בראיית חשבון, במנהל עסקים יכול להתאים וכך גם רקע בסטטיסטיקה או במתמטיקה.

כדאי לשים לב שיש צורך ביותר מאשר ידע תיאורטי. יש צורך גם להכיר מודלים כלכליים ומודלים בניתוח ויש גם צורך במהירות מחשבה, יכולת עיבוד של נתונים ומשתנים רבים וכן יכולת לבנות תחזיות. האנליסט צריך ללמוד באופן מתמיד, לקרוא חוות דעת וסקירות כלכליות, להיות בקיא בדוחות פיננסיים שונים ולהיות בעל כישרון ביכולת הסקת מסקנות מתוך הנתונים היבשים.

התמחות בחברה, בתחום, בענף

אנליסט השקעות עשוי בהחלט להעניק יעוץ בתחום ההשקעות, אולם בדרך כלל הציפיות ממנו הן לבסס את המלצותיו על בקיאות יוצאת מן הכלל. בדרך כלל, האנליסט בוחר לעצמו תחום התמחות שבו הוא בעל ידע והיכרות מיוחדים.

ישנם אנליסטים המתמחים בחברה מסוימת, לרוב חברת ענק בעלת פעילות גלובלית וחברות בת שונות. ישנם אנליסטים בעלי התמחות בתחום מסוים או בענף כזה או אחר. ישנם אנליסטים בעלי התמחות מפליאה בענף הרכב למשל, יש כאלה המתמחים בענף התרופות, בהייטק, בתעשייה, קמעונאות וכן הלאה.

ייעוץ לחברות, לגופי ענק ולבכירים

האנליסטים בתחום ההשקעות רק לעיתים נדירות יעניקו יעוץ השקעות לאנשים מן המניין. בדרך כלל, הם מעניקים שירותי יעוץ או עובדים כשכירים בחברות גדולות או

ייעוץ לחברות

בגופי ענק כגון בנקים, חברות ביטוח, תאגידים רב לאומיים. ישנם אנליסטים המלווים עסקות גדולות מחוץ לבורסה, מלווים פעילות של מיזוגים, רכישות, משאים ומתנים בין בכירים.

אנליסטים מועסקים לפעמים בבתי השקעות, בקרנות הון, במשרדים לייעוץ כלכלי. אנליסטים מרבים לפרסם תחזיות וניתוחים באתרים מובילים באינטרנט, בעיתונים כלכליים מובילם בעולם, לעיתים בטלוויזיה ובבלוגים.

דירוג סיכונים ובדיקת כדאיות

אילו פעילויות לדוגמא ניתן למצוא על סדר יומו של אנליסט להשקעות? אנליסט עשוי למשל להידרש להכין ניתוח מפורט של דירוג סיכונים.

אם חברה גדולה רוצה לרכוש מניות רבות של חברה אחרת, אם מתוכנן שינוי בהרכב בעלות או שגורם מסוים רוצה להפוך לבעל שליטה, אנליסט רציני עשוי להכין חוות דעת מקדימה. ישנם אנליסטים המתמחים בהכנת דוחות מפורטים של שווי חברות. דוחות כאלה נדרשים לחברות שונות, לבנקים וכדומה.

אנליסט עשוי להכין סקירה וניתוח של ענף מסוים, למשל עבור בית השקעות או כחלק ממהלך של חיתום הנפקה. עשויה להידרש ממנו לבצע עבודת מחקר עבור חברה שרוצה להיכנס לתחום פעילות חדש ומבקשת להכיר את המתחרים, את חסמי הכניסה, את חסמי היציאה.

אנליסטים עשויים להיות גם מועסקים בתפקידי ניהול, כאשר מתחתם צוות של אוספי נתונים או עוזרים. במהלך הניתוחים וחוות הדעת נעשה שימוש בכלים סטטיסטים, בגרפים, בחישובים שונים של תזרימי מזומנים, נתונים ונתונים היסטוריים.

אסף מיכאל אנליסט השקעות
אסף מיכאל אנליסט השקעות

אסף מיכאל, מייסד המרכז להשקעות בישראל. זה לא סוד שעולם ההשקעות מבלבל, הידע שאתם מקבלים יכול להיות מסובך. החלטנו לתת לכם את כל המידע שאתם זקוקים לו להשקעות במקום אחד.

דילוג לתוכן